Banana bread for the win!

15 Maart 2017

Er zijn zo van die recepten die iedereen op eender welk moment lust. Zo een succesnummer is dit recept voor bananenbrood ofte banana bread. Het mag dan wel brood heten, stiekem kan je het wel klasseren onder de noemer van gebak. Stevig gebak ook trouwens, dat je kan combineren met toppings naar je goesting, zoals een beetje boter (vooral dan als je banana bread recht uit de oven komt), confituur of waarom geen goeie laag Nutella? Maar dus ook helemaal goed puur natuur, bijvoorbeeld als energieboost na het sporten. En gewoon bij het ontbijt kan natuurlijk ook. 

Ik verwerk pecannoten in mijn banana bread, maar evengoed kan je andere nootjes naar je goesting toevoegen. Denk maar aan hazelnoten of walnoten. Voor de rest kan ik alleen maar zeggen: hoe rijper de banaantjes, hoe beter je banana bread, al zijn er zijn natuurlijk grenzen 🙂 In ieder geval is deze zoete lekkernij dus ideaal om restjes op te ruimen. Heb je daar nog ergens een paar bananen liggen die meer bruin dan geel zijn? No problem, banana bread baking to the rescue! Werk je met minder rijpe bananen? Dan voeg je best nog een extra eetlepel suiker toe.

Ingrediënten voor 1 banana bread:

  • 250g patisseriebloem
  • 1 zakje bakpoeder (16g)
  • snuifje zout
  • 1ei
  • 90g canderel kristalkorrel (of het equivalent in gewone kristalsuiker)
  • 60g gesmolten boter
  • 2el melk
  • de zaadjes van 1 vanillestokje
  • 3 rijpe bananen
  • 100g pecannoten

Recept

  • Leg de oven aan op 180°.
  • Meng de bloem met het bakpoeder en het zout. Klop in een andere kom het ei los en meng er de suiker en de gesmolten boter onder.
  • Prak de bananen tot een papje, hak de pecannonten fijn.
  • Voeg het eimengsel bij het bloemmengsel en meng goed. Je verkrijgt een droog en korrelig beslag. Voeg hierbij de geprakte bananen, de melk, vanille en gehakte walnoten. Meng tot je een stevig en mooi beslag krijgt.
  • Giet het beslag in een bakvorm en bak zo’n 50 à 60min in de oven.
  • Laat even afkoelen en serveer! 

Dit recept werkte ik uit in opdracht van Canderel & Yapado.

Misschien vind je dit ook wel leuk?

Geen reacties

Laat een reactie na