Soep van zoete aardappel, wortel en kokos

12 Februari 2017

De voorbije weken zijn best wel uitdagend geweest. Wie mijn Instagram Stories volgt heeft misschien al gezien dat we bezig zijn met het verbouwen van ons huis. Momenteel is de hele benedenverdieping een ruwbouw en beredden we ons een beetje met het wonen op de (gelukkig afgewerkte) bovenverdieping en het het logeren bij mijn ouders.  Het valt me zwaarder dat gedacht dit nomadisch bestaan. Ik besef dat dit nogal verwend klinkt en dat we het al bij al best goed stellen (alles zit op schema en er wordt constant verder gewerkt – die droomkeuken komt nu echt wel in zicht!) – maar voor mij kan ons huis niet snel genoeg af zijn. Wat verlang ik om terug weer in het gewone huiselijke ritme te zijn. Gewoon ’s morgens in je eigen huis opstaan, douchen, in mijn eigen keuken koffie zetten, ontbijten. Wat verlang ik te kunnen koken in mijn nieuwe keuken en dan gewoon te kunnen loungen in onze zetel met de poes erbij. Gewoon terug 100% ons eigen plekje met al onze spullen op de juiste plaats. 

Zo een kommetje soep, dat is thuiskomen voor mij.

Gelukkig stelt mijn mama haar keuken ter beschikking en kan ik er naar lieve lust in de potten roeren. Zo maakte ik dit soepje van zoete aardappel, wortel en kokos. Deze soep is hot & spicy, maar tegelijk ook een beetje zoetzuur. Ideaal tijdens koude winterdagen want dankzij dit soepje wordt je helemaal warm vanbinnen.  Twas niet zo simpel om in Ardooie zoete aardappel te vinden (nu besef ik ook eens hoe lucky ik ben dat het aanbod food in Gent zo divers is!) maar tis me toch gelukt. Moest je geen zoete aardappel vinden, vervang die dan bijvoorbeeld door pompoen – of verdubbel gewoon de hoeveelheid wortelen. Smakelijk!

Soep van zoete aardappel, wortel en kokosmelk
Serves 8
Write a review
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
20 min
Total Time
35 min
Prep Time
15 min
Cook Time
20 min
Total Time
35 min
Ingredients
  1. 6 wortelen
  2. 1 rode ui
  3. 3 zoete aardappelen
  4. Stuk gember van ongeveer 3cm)
  5. 1tl Paprikapoeder
  6. 1tl Kurkuma
  7. Snuif zeezout
  8. 1 à 2 chillipepertjes (afhankelijk van hoe pikant je de soep wil hebben 🙂
  9. 250ml kokosmelk
  10. 1 bouillonblokje kip
  11. Enkele blaadjes verse koriander
  12. Limoen en pikante saus voor de afwerking
  13. Scheut olijfolie
Instructions
  1. Pel de ui en hak in grove stukken.
  2. Schil de wortelen en de zoete aardappelen, snijd in stukjes.
  3. Snijd de chilipeper(s) open, verwijder de pitjes en hak fijn.
  4. Schil de gember en snijd in stukjes.
  5. Stoof de ui aan in wat olijfolie tot ze glazig is, voeg de zoete aardappel en de wortel toe.
  6. Kruid met wat zout, het paprikapoeder, de kurkuma, de chilipeper(s) en de gemberstukjes.
  7. Roer om en laat zo'n 10tal minuten aanstoven op een gemiddeld vuur.
  8. Voeg de kokosmelk toe en het bouillonblokje, roer en breng aan de kook.
  9. Voeg 1l water toe en laat op een gemiddeld vuur zo'n kleine 10min verder pruttelen.
  10. Mix de soep tot je een fluweelzachte structuur krijgt. Voeg indien nodig nog wat water toe.
  11. Laat de soep nog even doorkoken.
  12. Serveer de soep met wat verse koriander, werk de soep in het bord of kommetje af met enkele druppels vers limoensap en een toefje pikante saus.
  13. Smakelijk!
Goestjes http://www.goestjes.be/

Misschien vind je dit ook wel leuk?

2 Reacties

  • Wat is jou reactie? Frañcinne 6 Maart 2017 at 12:57

    Kan niet wachten om dit te maken! Zit momonteel ook tussen dozen en boxen…regelmatig op zoek naar spullen….nieuwe keuken binnen enkele weken!
    Zal smaken!

  • Laat een reactie na