Goestjes goes no waste!

7 Februari 2017

Ik ben een planner – ik hou van schema’s , planningen en agenda’s . En ja, ik maak ook wekelijks een menuplanning op met een daarbij horend boodschappenlijstje. Elke zondag zet ik mij omringd door kookboeken, kookmagazines en met Pinterest voor mijn neus aan het menuplannen. Maar eerst trek ik eens de koelkast open om te zien wat er nog allemaal in ligt – deze koelkastrestjes verwerk ik als eerste in mijn menuplanning.  

En zo probeer ik onze foodwaste onder controle te houden – niets is zo erg dan de groenten of het vlees dat met veel liefde en geduld geteeld en gekweekt werd zonder pardon naar de vuilnisbak te verdoemen, niet? Het was dan ook met heel veel plezier dat ik meewerkte aan de campagne van koelkastinorde.be.

Samen met collega foodies Baked Louie’s , Must Be Yummie en Empty the Fridge ben ik één van de foodhelden van deze campagne. Samen gaan we de strijd aan tegen voedselverspilling. Wist je trouwens dat we allen bijna 20kg voedsel per jaar gewoon zomaar weggooien?  Echt zonde toch!

Op de website koelkastinorde.be vind je heel wat tips over wat je zoals kan klaarmaken met van die frigorestjes. Zo hoef je veel minder weg te gooien! Mijn favoriete restjesreceptje is er eentje met prei. Prei eet ik heel graag, dus ik heb dat zowat altijd in huis. Om soep te maken, aan te stoven bij een beetje vis of of om er hartige ontbijtmuffins van te maken – zoals  in het filmpje hieronder 🙂 

Maar het zijn niet alleen smakelijke recepten (zoals de heerlijke naan broodjes van Alexia, de fantastische Panzanella salade van Louie of pittige empanadas van Jennifer) die we je op koelkastinorde.be meegeven.

Je wordt er ook overladen met handige tips voor minder afval en advies over hoe je met niet al te veel centjes toch lekker en vers eten op tafel kan toveren. Of misschien vind je wel leuk om te lezen hoe ik mijn nieuwe keuken zal inrichten? Kortom je wordt echt wel met boeiende informatie om de oren geslagen – neem dus zeker eens een kijkje op koelkastinorde.beEn o ja, waar of niet waar: je koelkast zet je best altijd op 10°?

 

 

Misschien vind je dit ook wel leuk?

Geen reacties

Laat een reactie na