Terrine van geitenkaas met bietjes

17 April 2016

Hebben jullie dat ook zo het gevoel dat de tijd als een razende trein voorbijvliegt?  Niet te geloven dat het al meer dan een jaar geleden is dat ik de zussen Hemsley + Hemsley in Amsterdam ontmoette. Niet te geloven dat het al meer dan een jaar geleden is dat ik zo’n leuk weekendje in Amsterdam beleefde! Niet te geloven dat de Goestjes brunch ook al weer twee weken geleden is. Man, man, man wat vliegt de tijd, toch?

terrine geitenkaas biet hemsley

Het was naar aanleiding van die brunch dat ik deze kleurrijke terrinne van geitenkaas met bietjes klaarmaakte. In hun boek presenteren de zusjes Hemsley dit recept op zo’n schone manier dat het één van de eerste receptjes was die ik uittestte. Het werd zo lekker bevonden dat het intussen een vaste waarde ten huize Goestjes geworden is.  Niet alleen supermooi & origineel, maar believe me, ook echt megalekker! Op de Goestjesbrunch was het dan ook vechten voor elk stukje.

terrine van geitenkaas en rode biet met bieslook

De Hemsley’s maken deze terrine met bietjes in verschillende kleuren. Ik geef toe, deze zijn niet altijd makkelijk om te vinden. Dus maak ik deze terrine vaak gewoon klaar met voorgekookte rode biet. De geitenkaas meng ik met fijngehakte bieslook, wat look en ook een beetje tijm. Zo wordt de smeuïge geitenkaas lekker kruidig! Een sneetje van deze terrine is heerlijk bij salade of op een toast of om gewoon zomaar van te snoepen. Je kan deze terrine toch wel een weekje in de koelkast bewaren – al is ie bij ons altijd veel eerder op hoor 🙂 Smakelijk!

Terrine van geitenkaas met bietjes
Write a review
Print
Prep Time
30 min
Prep Time
30 min
Ingredients
  1. 6 à 8 rode bieten, voorgekookt
  2. 3el fijngesnipperde bieslook
  3. 2el fijngesnipperde tijm
  4. 2 teentjes look, fijngesnipperd
  5. 400g zachte geitenkaas, stijl chavroux
  6. snuifje zout en zwarte peper
Instructions
  1. Bekleed de vorm met bakpapier, zorg dat de vorm volledig bedekt is
  2. meng de geitenkaas in een mengkom met de kruiden en de look, roer goed
  3. snijd de rode bieten in plakken van 3 à 5mm
  4. leg een laagje bietjes over de bodem van de bakvorm - let op, dit wordt de bovenkant van je terrine!
  5. smeer hierover een dun laagje van de geitenkaas - ik doe dit met behulp van een koffielepel zodat ik voorzichtig kan uitsmeren
  6. doe zo verder, laagje per laagje, sluit af met een laagje geitenkaas
  7. plooi de randen van het bakpapier over de vulling en plaats in de koelkast
  8. laat minstens zo'n 6 à 8u opstijven, zo is de terrine mooi stevig als je hem uit de vorm haalt
  9. neem een langwerpige schaal en zet de terrine er in één beweging omgekeerd op
  10. serveer en snijd in dunne plakken
Goestjes http://www.goestjes.be/

Misschien vind je dit ook wel leuk?

Geen reacties

Laat een reactie na