Veggie curry met rode linzen en zoete aardappel

25 Februari 2016
Linzen & Curry: een winning combo!

Soms heb ik zo van die recepten in mijn hoofd en als ik ze daarna klaarmaak blijken ze superlekker te zijn! Dit recept voor curry van rode linzen met zoete aardappel en worteltjes is er daarvan één. Toegegeven, ik had nog maar zelden linzen klaargemaakt, maar in deze combo zijn ze nu al de ontdekking van het jaar! 

WORTEL LINZEN CURRY INSTAGRAM

Dagen zonder vlees

Ik ben wat gaan experimenteren met linzen naar aanleiding van Dagen zonder Vlees.  Ook wij proberen tijdens deze periode wat minder vlees te eten – iets waar we verrassend goed in slagen. We eten ten eerste eigenlijk al helemaal niet zo veel vlees besef ik nu. Ik vind het bovendien wel een toffe uitdaging om naar lekkere alternatieven voor vlees te zoeken en daarmee creatief aan de slag te gaan.  Deze linzen barsten van de eiwitten dus kunnen daarom heel goed als vleesvervanger dienen.  

Dat vindt ook Jeroen Meus, want die gebruikt ze bijvoorbeeld als vervanger voor gehakt in zijn vegetarische versie van hachis Parmentier.  Bovendien zijn ze heel handig om in huis te hebben want je koopt ze gewoon gedroogd dus je kan ze makkelijk wat langer bewaren. Daarnaast zijn ze eenvoudig te bereiden door ze te koken in wat water of bouillon. 

 

WORTEL LINZEN STOOFPOTJE KLAAR INSTAGRAM

Het jaar van de peulvruchten

Wist je trouwens dat de Verenigde Naties 2016 uitriepen tot het jaar van de peulvruchten? Een ideale aanleiding om de keuken in te duiken met schitterende ingrediënten zoals o.a. kikkererwten, bonen en linzen. Het leuke van deze peulvruchten is dat ze heel wat smaak hebben, erg gezond zijn en je na de maaltijd een voldaan gevoel geven.

Nog wat linzen over waar je mee aan de slag wil? Bekijk dan zeker eens mijn Pinterest board “Het Jaar van de Peulvrucht” – daar vind je allerlei leuke recepten met peulvruchten en dus ook met linzen.Dit recept is voor twee personen, smakelijk!

Recept
Veggie curry met rode linzen en zoete aardappel
Write a review
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
20 min
Prep Time
15 min
Cook Time
20 min
Ingredients
  1. 250g rode linzen
  2. 8-tal jonge wortelen, geschild en in stukjes gesneden
  3. rode ui, geschild en in stukjes gesneden
  4. zoete puntpaprika, in stukjes gesneden
  5. 1 zoete aardappel, geschild en in stukjes gesneden
  6. blik kokosmelk (40cl)
  7. 4el rode curry (of meer als je van spicy houdt)
  8. 1 blokje groente bouillon
  9. 1/2l water
  10. Peper en zout
  11. 1 limoen, in partjes
  12. Verse koriander naar smaak
  13. Eventueel wat geraspte kokos voor de afwerking
Instructions
  1. Doe alle ingrediënten behalve de koriander en de limoen in een stevige kookpot (genre Le Creuset), kruid ook met peper en zout
  2. Laat om een gemiddeld vuur ongeveer 20 minuutjes pruttelen tot je een stevig curry stoofpotje verkrijgt
  3. Roer geregeld zodat de curry niet aanbrandt
  4. Werk voor het serveren af met wat wat verse koriander, gehakte kokos en een partje limoen
Goestjes http://www.goestjes.be/

Misschien vind je dit ook wel leuk?

3 Reacties

  • Wat is jou reactie? Ann Decock 27 Februari 2016 at 12:58

    Vandaag klaargemaakt en het is echt heel lekker! Dank je wel.

  • Wat is jou reactie? Anouk Giskes 10 Januari 2018 at 19:23

    Super lekker curry! Aanrader als comfort food tijdens de winter!

  • Laat een reactie na