Wentelteefjes met banaan en kokos in de oven

15 Januari 2016

Ooh wat kan ik genieten van de zondagmorgen! Wat is het heerlijk om je te laten wekken door de binnenpiepende zonnestralen en je nog even zonder schuldgevoel te kunnen omdraaien. Wat is het leuk om even zonder te haasten op te staan en de ochtend over je heen te laten komen. Wat een luxe is het om écht de tijd te kunnen nemen om rustig van het ontbijt te smullen! Omdat ik zo van zondagochtenden hou en er alles wil uithalen wat erin zit ga ik meestal wild met mijn ontbijt. Dan gooi ik al mijn gezonde voornemens overboord en mag het al wel eens wat meer zijn. Soms is dat met bosbespannenkoekjes, soms met een lekkere croissant (mét extra boerenboter) en heel geregeld is dat dus met heerlijke wentelteefjes in de oven! 

Wentelteefjes met kokos en banaan in de oven - goestjes.be

Wentelteefjes, klakaarts, verloren brood en in het Engels zelfs French toast. Heel wat namen voor een van mijn allerliefste guilty pleasures :-). Omdat ik dus graag eens rustig uitslaap op zondag (wie niet?) breng ik de dag vooraf al alles in gereedheid zodat ik op zondagmorgen enkel deze schotel in de oven moet schuiven– alhoewel, dat hoef ik niet eens zelf te doen, dat kan mijn lief nu ook wel nog! Met andere woorden, deze wentelteefjes zijn echt makkelijk te maken en superlekker!
wentelteefjes in de oven met banaan en kokos - goestjes.be

Bovendien zijn deze ovengebakken wentelteefjes nog eens zo zoveel beter als je ze een nachtje laat staan. Op die manier kan het ei-melk beslag echt in het brood dringen waardoor de wentelteefjes extra smeuïg worden. Tis eigenlijk bijna broodpudding, maar dan luchtiger. Tussen de boterhammen leg ik plakjes banaan, die worden meegebakken in de oven – echt super! Afwerken doen we met wat kokos erbovenop en dan de oven in! Al snel verspreidt een heerlijke zoete geur zich in het hele huis. Haal de wentelteefjes na ongeveer 20 minuutjes uit de oven en bestrooi met wat donkerbruine suiker – genieten!!

Wentelteefjes met kokos en banaan in de oven
Serves 4
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
20 min
Total Time
30 min
Prep Time
10 min
Cook Time
20 min
Total Time
30 min
Ingredients
  1. 1 klein wit brood
  2. 3 eieren
  3. 1.5dl melk
  4. 0.5dl room
  5. 1 zakje vanillesuiker
  6. 2 bananen in plakjes
  7. beetje boter
  8. 2 el geraspte kokos
  9. donkerbruine suiker
Instructions
  1. maak het beslag door de eieren te mengen met de melk, de room en de vanillesuiker, meng goed
  2. beboter een ovenschotel
  3. dompel de boterhammen goed onder in het beslag, zorg ervoor dat ze helemaal doordrongen zijn
  4. leg een laagje doordrenkt brood in de ovenschotel, leg daarop een laagje bananenplakjes, ga zo verder
  5. werk bovenaan af met wat klontjes boter, besprenkel met de geraspte kokos
  6. laat minstens een uurtje staan
  7. leg de oven aan op 180°
  8. plaats de wentelteefjes 20 à 25 minuten in de oven
  9. serveer en bestrooi met wat bruine suiker
Goestjes http://www.goestjes.be/

Misschien vind je dit ook wel leuk?

2 Reacties

  • Wat is jou reactie? ikkenormaal 15 Januari 2016 at 17:53

    Wauw, dat klinkt wel lekker.Misschien maak ik er eens een variant op. Ik heb hier toevallig nog een oud roggebrood liggen….

  • Wat is jou reactie? LorenSmall 27 Januari 2018 at 19:50

    I have checked your website and i’ve found some duplicate
    content, that’s why you don’t rank high in google, but there is a tool that can help
    you to create 100% unique articles, search for; Boorfe’s tips unlimited content

  • Laat een reactie na