Duivels lekkere devilled eggs!

8 Januari 2016

Devilled eggs, say what? Wel duivels lekkere eitjes dus. Eigenlijk is het geniaal. Je start van een heerlijk basisproduct en voegt er allerlei lekkernijen aan toe. Vervolgens krijg je devilled eggs, een gerecht dat ideaal dient als smaakmaker bij de apero, maar dat je ook perfect kan serveren bij een brunch of als lunch met wat salade erbij. Ik zou ze zelf al eens als tussendoortje durven smullen 🙂

devilled eggs met augurken in gepekelde radijsjes

Er zijn eindeloos veel variaties van devilled eggs. Al vind ik homemade mayonaise toch onontbeerlijk – de mayo brengt echt de smeuïge romigheid van de eierdooier naar boven. Maar hou je vooral niet in! Sommigen doen het met mosterd, anderen met avocado, sommigen voegen balsamico en paprikapoeder toe en nog anderen laten de hardgekookte eitjes even trekken in rodebietensap om zo rood gekleurde devilled eggs te bekomen, kortom – de mogelijkheden zijn legio. Ik zag zelfs laatst een kookboek dat volledig gewijd is aan recepten voor gevulde eitjes, zot toch?

devilled eggs gepekelde radijsejs sushiazijn

Dus ja, simpel, lekker en eindeloos veel mogelijkheden: moet je proberen toch? Het enige tricky part: ervoor zorgen dat je eitjes perfect gekookt zijn. Iedereen heeft zo zijn eigen methode maar om de eieren perfect te krijgen om er heerlijke duivelse eitjes  van te maken volg ik de volgende stappen: we bedekken de eieren met water en brengen vervolgens het water aan de kook. Zet de eieren van het vuur en laat 10 minuten onder deksel staan. Daarna afgieten en onmiddellijk afkoelen met koud water. Laat de eieren even verder afkoelen in koud water en pel ze voorzichtig. Voor de devilled eggs is het belangrijk om mooie eitjes te hebben!

devilled eggs met mayonaise augurken en gepekelde radijzen in sushiazijnHalveer de afgekoelde eitjes, lepel er voorzichtig de dooiers uit en meng deze met de rest van de ingrediënten. Vul de eitjes met het mengsel, werk af met de gemarineerde radijsjes en besprenkel met wat chillipoeder: voilà duivels lekkere devilled eggs!

Duivels lekkere devilled eggs
Serves 6
Write a review
Print
Prep Time
20 min
Prep Time
20 min
Voor de gepekelde radijsjes
  1. 5 tal radijzen in dunne plakjes gesneden
  2. Sushiazijn
Voor de homemade mayonaise
  1. 1 ei
  2. 1el azijn
  3. 1el mosterd
  4. Sap van ½ citroen
  5. Snuifje zout
  6. 2dl arachide- of slaolie
Voor de devilled eggs
  1. 6 eieren
  2. 2 eetlepels zelfgemaakte mayonaise
  3. 3 lenteuitjes - fijngesneden
  4. 10 tal kleine augurken – in fijne stukjes gesneden
  5. Chilivlokken
Voor de gepekelde radijsjes
  1. Doe de plakjes radijs in een kommetje en overgiet met de sushiazijn tot ze volledig onderstaan
  2. Laat minstens een uurtje trekken
Voor de homemade mayonaise
  1. Doe het rauwe ei samen met de azijn en mosterd in een hoge mengbeker
  2. Voeg al een scheut olie toe en begin te mixen
  3. Giet traag de rest van de olie bij het mengsel
  4. Als de mayonaise gebonden is, voeg dan een snuifje zout en wat citroensap toe, meng goed
Voor de devilled eggs
  1. Kook de eieren tot ze hard zijn, laat ze afkoelen
  2. Doe de pel eraf en halveer de eieren, verwijder het eigeel met een lepeltje
  3. Meng de eigelen met de mayonaise, de fijngesnipperde lenetui en de augurkstukjes
  4. Kruid eventueel met wat zout
  5. Vul de eieren met het mengsel, werk af met een stukje gepekelde radijs en besprenkel met wat chilivlokjes
Goestjes http://www.goestjes.be/

Misschien vind je dit ook wel leuk?

Geen reacties

Laat een reactie na