Winterse cocktail met peer en bourbon

21 december 2015

Bij een cocktail drinken denken we meestal spontaan aan een zomers terrasje waar we met een cocktail à la pina colada in de hand van de zon genieten. Maar waarom niet in de winter als het buiten (min of meer) regent en waait lekker gezellig binnen van een winterse hartverwarmende cocktail nippen? Waarom niet op Kerst of Nieuwjaarsdag de klassieke bubbels inruilen voor een drankje met wat meer pit? Met die ideeën stapte ik naar Jurgen Nobels, volgens Diageo Belgiës beste bartender & ook cocktailmaestro bij Uncle Babe’s Burger Bar in Gent, de place to be voor overheerlijke burgers en exquise cocktails.winter cocktail kerst jurgen nobels ucle babes gentHij ontvangt me met veel enthousiasme en vertelt met fonkelende ogen over de cocktail die hij in gedachten heeft. Het wordt er eentje met peer, calvados, gember en bourbon. Terwijl Jurgen aan het raspen, zeven, muddlen en shaken is vertelt hij met veel passie over zijn vak. In een goede cocktailbar moet alles goed zitten legt hij uit: de cocktails, de sfeer, de ontvangst, het interieur, de muziek maar ook de geluiden tout-court. Daarom is het helemaal niet zo eender hoe je een cocktail shaket. Thuis doe je maar je goesting maar in een cocktailbar kan het niet zomaar het geluid van kletterend ijs zijn, het moet mooi ritmisch klinken zodat de mensen er goesting in krijgen.kerst cocktail met peer gember jurgen nobels uncle babe's burger bar gentVoor Jurgen draait het drinken van een cocktail dus niet alleen rond de perfecte smaak ervan, maar ook rond de hele ervaring die het cocktail drinken met zich meebrengt. Daarom ook dat hij in zijn cocktails ook meestal een roerstaafje steekt. Leuk toch, je krijgt die cocktail voor je neus en het eerste wat je al kan doen is gewoon eventjes roeren – dat vinden de mensen plezant. Kortom, zeg niet zomaar cocktail tegen cocktail! Ook deze winterse cocktail is een ervaring, niet alleen om te drinken (heerlijk! wat had je gedacht?) maar ook om te maken.kerst cocktail peer gember bourbon close up uncle babe's gent jurgen nobelsVoor mij maakt Jurgen hem met bourbon die werd geïnfuseerd met kamille wat zorgt voor een iets verfijndere kruidige toets. Maar laat je hierdoor zeker niet afschrikken! Ten eerste leerde ik dat het helemaal niet zo moeilijk is om bourbon te infuseren en ten tweede kan je de cocktail ook met een gerust hart met gewone bourbon klaarmaken. Heb je hem liever zonder alcohol? Laat dan de calvados en de bourbon weg en voeg ginger ale toe.

Wil je tijdens de feestdagen of de donkere wintermaanden je gasten eens verrassen met een origineel maar o-zo-lekker drankje, dan moet je deze zeker eens uitproberen! Cheers 🙂

[yumprint-recipe id=’35’]

Misschien vind je dit ook wel leuk?

3 Reacties

  • Wat is jou reactie? Elise @ Les Filles de Madeleine 21 december 2015 at 08:54

    Peer, gember, bourbon? Dat klinkt nu eens als een cocktail naar mijn hart. Ga ik zeker eens proberen, Jozefien!

  • Laat een reactie na

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.