Tapas in een handomdraai

10 November 2015

Op vrijdagavond is er niets leukers dan thuiskomen, jezelf een glaasje inschenken & wat heerlijke hapjes in mekaar flansen. Genieten toch om met een gezellige aperitiefje het weekend in te zetten? Vaak denk ik er niet al te veel bij na en duik ik gewoon de koelkast in op zoek naar ingrediënten die ik kan combineren tot een smakelijk tapasplankje.

apero tapas

Gekruide gare kerstomaatjes met feta

Ik zorg er wel voor dat ik een aantal basics in huis heb zoals bijvoorbeeld kerstomaatjes, fetakaas, toastjes en wat scampi’s in de diepvries. Dan kan je perfect in een handomdraai de gekruide gare kerstomaatje met fetakaas van Pascale Naessens of pikante scampi’s met héél véél spicy kruiden maken.

pikante scampi's tapas

Pikante scampi’s

Enkele dagen geleden had ik geluk. Ik ontving een toffe goodiebag vol met lekkers van het nieuwe huismerk van Spar. Je weet wel, altijd in je buurt! Zelf ben ik eigenlijk opgegroeid met al het goede wat Spar te bieden heeft. In mijn thuisdorp Ardooie is er een voortreffelijke Sparwinkel waar mijn mama nog steeds bijna dagelijks haar inkopen doet. Ze gaat er zo graag omdat je bij de Spar altijd goede producten vindt & je bovendien ook met een persoonlijke touch bediend wordt. En meestal kom je in de Ardooise Spar wel iemand tegen die je op hoogte brengt van de laatste dorpsroddels – ook mooi meegenomen niet?

sparbag spar tapas

Sparbag

Spar bereidt nu haar gamma uit met producten van het eigen huismerk. In mijn goodie bag onder andere goddelijke boterwafeltjes, gerookte zalm, sprotjes, room, charcuterie en frisse verse kruidenkaas. Ideale ingrediënten om in huis te hebben als je aan de tapas wil! Ik stelde een heerlijk plankje samen met o.a. toastjes met zalm en kruidenkaas (killer combo & verslavend lekker die kruidenkaas!), wat verfijnde Italiaanse antipasto uit het vuistje (om te scoren bij de mannen) &  een homemade lepelhapje met sprotjes en huisgemaakte zure room (véél makkelijker dan het klinkt!).

sparbag tapasbord tapas

Lepelhapje met sprotjes & homemade zure room / Toastjes met zalm en kruidenkaas

  Pssst, vanavond is het ook al een beetje vrijdag want morgen is het feestdag! Dus snel snel aan de tapas!

Tapas in een handomdraai
Serves 4
Write a review
Print
Voor de gekruide gare kerstomaatjes met feta (Pascale Naessens)
  1. 12-tal kerstomaatjes
  2. fetakaas
  3. tijm
  4. olijfolie
Voor de pikante scampi's
  1. 12-tal scampi's
  2. scheutje olijfolie
  3. kurkuma
  4. pilli-pilli
  5. zeezout
  6. lookpoeder
  7. gerookt paprikapoeder
  8. ...
Voor de toastjes met zalm en kruidenkaas
  1. 12-tal toastjes
  2. 3 sneetjes gerookte zalm
  3. verse kruidenkaas
Lepelhapje met sprotjes en homemade zure room
  1. 80 gr gerookte sprotfielt
  2. 1dl room
  3. sap + zeste van 1 citroen
  4. 1 stengel groene selder
  5. snuifje cayennepeper
Gekruide gare kerstomaatjes met feta (Pascale Naessens)
  1. leg de oven aan op 180°
  2. halveer de kerstomaatjes, kruid ze royal met tijm
  3. snijd de fetakaas in blokjes
  4. prik eerst de feta en erbovenop de gehalveerde tomaatjes op een stokje
  5. laat 20min. garen in de oven en serveer
Pikante scampi's
  1. pel en ontdarm de scampi's indien nodig
  2. kruid de scampi's royaal met alle kruiden en meng goed zodat alle scampi's een mooi kruidenjasje hebben
  3. verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de scampi's 2 à 3 min aan elke kant
  4. serveer
Toastjes met zalm en kruidenkaas
  1. verdeel de gerookte zalm in stukjes die even groot zijn als de toastjes
  2. beleg de toastjes met een plakje gerookte zalm
  3. werk af met een toefje kruidenkaas
Lepelhapje met sprotjes & homemade zure room
  1. maak zure room: meng de room met het citroensap en klop tot je stevige slagroom bekomt
  2. snijd de sprotjes en de selder in brunoise
  3. meng de selder en sprotjes met de zure room, voeg de zeste toe
  4. kruid wat bij met een snuifje cayennepeper
  5. verdeel in lepeltjes & werk af met een stukje selderblad en wat zeste
Goestjes http://www.goestjes.be/

Misschien vind je dit ook wel leuk?

Geen reacties

Laat een reactie na