Met de intrede van de herfst is het ook weer volop soepjestijd! Soep biedt zoveel talrijke voordelen: tis supergezond want het barst van de vitaminen, het warmt je op als buiten de gure hersftwind waait en tis dan ook nog eens superlekker! Daarom dus dat je op Goestjes al wel eens een soeprecept hebt zien passeren. Zo ben ik zelf ook nog steeds verlekkerd op die goeie ouwe pompoensoep (één van Goestjes allereerste recepten), van mijn pittige wortelsoep met harissa of de hartverwamende soep van aardpeer en bloemkool, afgewerkt met groene kruidenolie.
Het soepje dat ik hier presenteer is geïnspireerd door een etentje in In de Wulf. Niet dat ik daarmee pretendeer dat het even verfijnd is als daar ter plekke (trouwens enorm genoten van het beste diner van ons leven daar), maar tis toch wel verdomd lekker! Heerlijk hoe in dit recept de smaak van de gekarameliseerde ui deze soep tot puur herfstig comfort food verheft! En ja t’is met boter, maar dat is nu net wat ervoor zorgt dat dit soepje zo fluweelzacht is. Smakelijk 🙂
- 2 courgettes
- 2 uien
- 1 rode ui
- Stevige klont boter
- Groentebouillonblokje
- Peper en zout
- Water
- Snijdt de uien in ringen
- Doe de uien in een pot, doe er de boter bij en laat ongeveer een halfuurtje karameliseren op een zacht vuurtje tot de uien lichtbruin zijn
- Snijd de courgettes in stukken, stoof ze aan in wat boter, kruid met peper en zout
- voeg 1l water en het bouillonblokje bij de courgettes breng aan de kook
- Neem van het vuur en voeg de uien bij de courgettesoep
- Mix de soep in een blender of met de mixer, kruid indien nodig bij met wat peper en zout
- Smakelijk!
1 Reactie
[…] goesting in soep gekregen? Check dan zeker ook eens mijn andere soeprecepten zoals de fluweelzachte courgettesoep met gekarameliseerde ui, pittige soep van geroosterde wortelen of winterse aardpeersoep met […]