Makkelijke macaroni met raapjes

26 september 2015

Soms kan ik toch echt eens zo’n vreselijke zin hebben in pasta. Geef toe, zo’n lekker pastagerecht is en blijft toch wel echt top comfortfood, niet? Bovenaan mijn lijstje van heerlijke pastarecepten staat ongetwijfeld de pasta alla carbonara van Nigella Lawson. Echt waar, zo’n smeuïg, romig, heerlijk bommetje! En ja, Nigella kan het natuurlijk ook fantastisch goed uitleggen in haar pretty English. 

Dit recept met raapjes, chipolata worstjes en rucola is ook echt een pastatopper. Misschien geen voor de hand liggende keuze om raapjes met pasta te combineren, maar ik hou echt van raapjes en zou ze met alles kunnen combineren. Hun smaak is wat zoet-aards, de textuur boterzacht, kortom heerlijk dus! Risotto met raapjes? I say yes! Patatjes met raapjes? Graag! Pasta met raapjes? Smullen maar! Bovendien is dit recept ook bijzonder geschikt voor de mindere keukenprinsen en -prinsen onder ons -tis niet zo heel erg moeilijk, vandaar 🙂

Raapjes hebben zoveel smaak op zich dat veel kruiden niet echt nodig is. Ik gaar ze tot ze echt zacht zijn – dan smelten ze bijna in je mond als waren het groentepralinetjes. De zachte smaak ervan is heerlijk bij de zoute worstjes, de rucola zorgt dan weer voor een fris kruidige toets. Dive in!

[yumprint-recipe id=’18’]

Misschien vind je dit ook wel leuk?

4 Reacties

 • Wat is jou reactie? Cristelle 26 september 2015 at 15:40

  Of de raapjes vervangen door koolrabi in dobbelsteentjes. Ook heerlijk.

 • Wat is jou reactie? Barbara 12 december 2015 at 11:16

  Gisteren de pasta met raapjes (uit de tuin ;)) gemaakt en was zeer lekker! Snel en goed, das fijn 😉 Leo heeft er ook net van gesmuld 😉

  • Wat is jou reactie? Jozefien 12 december 2015 at 11:29

   Waarschijnlijk nog net iets lekkerder met raapjes uit eigen tuin! Smakelijk 👍:)

  Laat een reactie na

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.