Lauwwarm couscousslaatje met halloumi

16 September 2015

As you probably know ben ik nogal zot van al wat kaas is. Halloumi is eentje die ik nog maar kort tot mijn favorieten reken. Het is een semi-harde kaas met een wat rubberachtig textuur gemaakt van schapen- en geitenmelk. Maar wat halloumi echt wel tot een tof ingrediënt maakt is dat je deze kaas heel gemakkelijk kan bakken in de pan en dat hij daarbij z’n stevigheid behoudt. Leuk om mee te gaan experimenteren, I tell you!

halloumi foto ingredienten gezonde lunch eenvoudig recept couscous nectarine munt

Halloumi is best wel zout van smaak, dus dat vraagt iets zoet als tegengewicht. Nectarines zijn er dezer dagen bij de vleet dus vandaar dat ik ze nu ook dagdagelijks in huis heb en ze geregeld in een of ander gerechtje verwerk. Tis ook gewoon een heerlijk sappig stuk fruit! Maar daarnaast hou ik er ook van om ze bijvoorbeeld in partjes in de pan te grillen. Wil je er een dessert van maken? Besprenkel de nectarinepartjes dan met wat honing en laat ze garen met wat rozemarijn erbij. Werk af met een bolletje vanilleijs en ik beloof je: dat wordt scoren!

recept voor slaatje met couscous halloumi en gegrilde nectarine lauwwarm munt salie

In dit hartige recept hou ik het bij de pure nectarines. De couscous meng ik met de heerlijke verse kruiden munt & salie. Dat laatste kruid is volgens mij trouwens echt ondergewaardeerd. De smaak van salie is best wel specifiek maar ik vind dat het eigenlijk wel bij heel wat gerechten past en heb het dan ook standaard in mijn kruidentuintje staan. Voel je vrij om nog andere verse kruiden toe te voegen!

slaatje met couscous munt salie nectarine halloumie gegrild eenvoudig recept lunch gezondDit Zuiders kruidig couscouslaatje werken we af met krokante pompoenpitten. En zo heb je in een mum van tijd een heerlijke lunch of licht diner! Smakelijk 🙂 xxx

lauwwarm couscousslaatje met halloumi
Write a review
Print
Ingredients
  1. 200g couscous
  2. 200g halloumi kaas
  3. 2 nectarines
  4. sap van 1 limoen
  5. 2el pompoenpitten
  6. snuifje zeezout en chillipeper
  7. enkele blaadjes munt en salie
Instructions
  1. Kook de couscous volgens de instructies
  2. Snijd de halloumi in plakjes, bak de halloumi 2 à 3 min aan elke zijde in een hete grilpan
  3. Snijd de nectarine in plakjes, bak de plakjes eveneens 2 à 3 min aan elke zijde in een hete grillpan
  4. Hak de munt en de salie fijn, meng samen met zout en chillipeper door de couscous
  5. Dresseer de couscous op een bord, verdeel hierover de gegrilde nectarine & halloumi, werk af met wat pompoenpitten
Goestjes http://www.goestjes.be/

Misschien vind je dit ook wel leuk?

2 Reacties

  • Wat is jou reactie? Laura 16 September 2015 at 21:49

    Ziet er lekker uit! Ken je deze halloumi-variant? http://www.berloumi.be/ –> Een lokale halloumi, superlekker!

  • Laat een reactie na