Maatjesharing met gemarineerde radijsjes

24 Juni 2015

Op zondagmorgen doe ik -naast een beetje uitslapen- niets liever dan naar de markt bij ons in de buurt gaan. Die gezellige drukte, de verse waren uitgestald, hier en daar een luide marktkramer die vol overtuiging zijn waar aan de man brengt, de geur van vers gebraden kip, het draagt allemaal bij aan de unieke marktsfeer. Ik loop er altijd wel langs een van de kraampjes met noten& zaden om een nieuwe batch granola te kunnen maken, of ik koop er verse sappige medjool dadels voor in mijn heerlijk detoxslaatje. Maar ook verse vis koop ik geregeld op de markt. En nu het nieuwe maatjesseizoen is aangebroken kon ik de drang niet weerstaan om wat Hollandse Nieuwe te kopen. maatjes haring hollandse nieuwe met avocado radijsejs gemarineerd in sushiazijnHandig is het wel die markt, want enkele kraampjes verder sloeg ik de rest van mijn voorraad in. Een avocado, een vers bundeltje radijsjes (o wat vind ik dat radijzenrood toch zo mooi!), een busseltje lenteui en wat vers wasabiblad. Heb me trouwens ook laten gaan aan de eerste krieken van het jaar, heerlijk zoet zijn ze en heel lekker als avondlijke snack bij het schrijven van een blogpost bijvoorbeeld 🙂recept maatjesharing met gemarineerde radijsjesWasabiblad valt niet te verwarren met de groene wasabipasta die we wel eens bij sushi of andere Japanse specialiteiten durven eten. Die wasabi wordt gemaakt van de knol terwijl ik hier het mooie blad gebruik als afwerking voor dit gerechtje. Het wasabiblad zorgt vooral voor een fris-pittige nasmaak, ideaal bij de maatjes. De radijsjes krijgen een zuurzoete smaak door ze te marineren in sushiazijn – heerlijk bij dit alles. En het ziet er dan ook nog eens mooi uit, toch? 

maatjesharing met gemarineerde radijsjes

Maatjesharing met gemarineerde radijsjes
Write a review
Print
Ingredients
  1. 4 Maatjes
  2. 5 Lenteuitjes
  3. 1 Avocado
  4. Enkele radijsjes
  5. Sushiazijn
  6. Roze peperbolletjes
  7. Wasabiblad
  8. Peper en zout
Instructions
  1. Snijd de radijzen in dunne plakjes
  2. Marineer 20 min. in de sushiazijn (meng goed zodat elk plakje gemarineerd wordt)
  3. Verdeel avocado in dunne plakjes
  4. Snijd lenteui in ringetjes
  5. Rol de wasabibladen op en snijd ze vervolgens in reepjes
  6. Dresseer de avocadoplakjes op een bord, verdeel hierover de radijs, leg de maatjes erbovenop en erk af met lenteui, wasabiblad, roze peperbolletjes en peper & zout.
Goestjes http://www.goestjes.be/

Misschien vind je dit ook wel leuk?

Geen reacties

Laat een reactie na