Miso bieflapjes met shitake

24 Maart 2015

Hier ben ik weer hoor met mijn voorliefde voor al wat Japans is. Ja, ik geef het  toe ik heb echt wel bijna een aparte keukenkast nodig voor al mijn Japanse foodie goodies. Maar,  ik merk steeds meer en meer dat ik niet de enige ben die zot is van alles wat uit Japan komt. Er duiken alsmaar meer Japanse invloeden op op de menukaarten van onze Belgische restaurants: dashi, sojasaus, teriyaki, sushiazijn en ook miso zijn ons niet langer vreemd. Let er maar eens op!

miso bieflapjes sojasaus shitake japans lunch gezonde lunch eenvoudige lunch recept

Bijna al deze Japanse smaakmakers zijn vervuld van umami, oftewel die befaamde vijfde smaak die een soort mix van zout, zoet en een tikje zuur is. Je vindt die bijvoorbeeld ook in parmezaankaas – jip, vandaar dat die zo lekker is! Maar wist je ook dat umami een letterlijk leenwoord is uit het Japans? In het Japans betekent het gewoon zo veel als “heerlijk hartig,” en dat is uiteraard ook hoe je deze miso bieflapjes het best kan omschrijven!

miso bieflapjes shitake soba udon soja recept recipe lunchZij die Goestjes regelmatig lezen weten ondertussen dat misopasta gemaakt wordt van gefermenteerde sojabonen. De smaak is redelijk zout, let daarom op met het gebruik van extra zout voor dit recept. Je kan dit gerecht met verschillende soorten noedels klaarmaken. Deze keer deed ik dat met Japanse udonnoedels die gemaakt zijn van tarwe. Maar tis ook heel lekker met de donkerdere sobanoedels, die worden gemaakt van boekweitmeel en smaken nog net iets meer door.

miso biefstuk beef japanese lunch japans shitake geoznde lunchDeze miso bieflapjes kan je als diner of als meeneemlunch klaarmaken. Dit gerecht is bovendien zowel warm als koud erg smaakvol. Smakelijk!

Miso bieflapjes met shitake
Write a review
Print
Ingredients
  1. 500g biefstuk
  2. misopasta
  3. sojasaus
  4. 2 sjalotjes
  5. 2 teentjes look
  6. 250g shitake
  7. Japanse noedels (soba of udon)
  8. scheutje olijfolie
Instructions
  1. Snijd biefstuk in reepjes
  2. Smeer de reepjes in met misopasta
  3. Kruid met peper en zout
  4. Bak de reepjes seignant in een hete pan
  5. Hak de sjalotjes en de look fijn, stoof tot glazig in wat olijfolie
  6. Snijd de shitake in hapklare stukjes
  7. Voeg de shitake bij de sjalot en look, kruid met zwarte peper en laat 5min. aanstoven
  8. Kook de noedels volgens de instructies op het pakje
  9. Meng de noedels met de bieflapjes en de shitakes
  10. Overgiet met een goede scheut olijfolie
Goestjes http://www.goestjes.be/

Misschien vind je dit ook wel leuk?

6 Reacties

  • Wat is jou reactie? Hapjesprincess 24 Maart 2015 at 11:54

    Ziet er goed uit!

    • Wat is jou reactie? Florence 26 December 2016 at 02:19

      Ana disse:como é que eu faço pra saber o horário das aulas antes de fazer a matrícula ? ninguém soube me informar quando telefonei pro setor adivnistratimo …. quero saber que horas começa e termina o horário integral

    • Wat is jou reactie? http://www./ 30 December 2016 at 06:34

      Monika, z ta salatka to prawda jest taka: dressing cytrynowo-oliwowo-miodowy to moj ulubiony na wzor izraelski, chba daje go do kazdej salatki do jakiej sie da :-)A kompozycja salata-rzodkiewka-awokado-pomidory to jakos powstala przypadkiem i kroluje w wersji z serem i bez…Plastiku nie cierpie i nie dam sie tknac, przybij piatke!

    • Wat is jou reactie? auto makes 24 Maart 2017 at 12:52

      Naomi- Thanks so much- I love that your son appreciates good food- hope you share the nocciolini recipe- I’d love to try them.Happy Holidays and I love the Farmer Christmas idea- it’s perfect!xoxo

    • Wat is jou reactie? cheap auto insurnace Fort Worth, Texas 10 Mei 2017 at 16:44

      I have figured out some significant things through your blog post. One other stuff I would like to express is that there are lots of games that you can buy which are designed specially for preschool age children. They include things like pattern acceptance, colors, animals, and designs. These usually focus on familiarization instead of memorization. This will keep a child engaged without feeling like they are learning. Thanks

  • Wat is jou reactie? Marieke Spillebeen 4 December 2015 at 11:27

    Super lekker gerechtje! Goeie tip, meer van dat! =D

  • Laat een reactie na