Sashimi lunchbox met zalm en avocado

16 December 2014

Ik zou alles rauw kunnen eten. Allé ja, toch bijna alles. Bovenaan mijn lijstje rauwe lekkernijen staat met stip verse zalmfilet. De fluweelzachte textuur en de ietwat nootachtige smaak van deze vis vind ik bijna onweerstaanbaar. Deze sashimi lunchbox met zalm & avocado is dan ook één van mijn absolute favorieten: mega eenvoudig, supersnel klaar en bovendien gezond! Met andere woorden, mijn go-to fastfood 🙂

ingredienten cassette tapeJe zorgt dat je een mooi stuk zalm hebt. Verwijder de dunnere zijkanten van de filet, daar kan je tartaar van maken. Meestal snijd ik de filet vervolgens doormidden om er dan met een goed mes plakjes sashimi van te snijden. Houd er rekening mee dat de stukjes toch wel in één keer je mond in moeten, dus ze mogen zeker niet te groot zijn.

receptWe combineren de zalm met lekker frisse avocado en wakame. Wakame is een keigezond zeewier dat men graag gebruikt in de Japanse en Koreaanse keuken. Ik koop wakame als wakamesalade of chuka wakame – de wakame is dan kant en klaar gemarineerd in o.a. sojasaus en sesamolie. Ondertussen moet je hiervoor niet meer speciaal naar de Aziatische winkel maar vind je wakame in je gewone supermarkt.

smakelijkMaak in je lunchbox een bedje van de wakame salade en beleg vervolgens afwisselend met zalm & avocado. Een scheut sojasaus erover en wat sesamzaadjes maken het helemaal af. Hier gebruik ik sesamzaadjes met wasabi, maar het kan ook perfect met witte of zwarte sesamzaadjes. Plaats je lunchbox zo snel mogelijk in de koelkast maar haal die er wel zo’n halfuurtje voor de lunch terug uit. Als de zalm te koud is verliest hij immers heel wat van zijn smaak. Geniet ervan!

 

Misschien vind je dit ook wel leuk?

2 Reacties

  • Wat is jou reactie? Amuse met makreel, avocadocrème en frisse citrusyoghurt | Goestjes 23 Januari 2015 at 07:10

    […] in slaatjes voor een extra zuurzoete toets of als smaakmaker bij tartaar van zalm, ceviche of sashimi. Je kan er bijvoorbeeld ook fijngesneden groentjes zoals radijs, rammenas of wortel in marineren […]

  • Wat is jou reactie? Maatjesharing met gemarineerde radijsjes | Goestjes 24 Juni 2015 at 06:48

    […] bijvoorbeeld :-)Wasabiblad valt niet te verwarren met de groene wasabipasta die we wel eens bij sushi of andere Japanse specialiteiten durven eten. Die wasabi wordt gemaakt van de knol terwijl ik hier het mooie blad gebruik als afwerking voor dit […]

  • Laat een reactie na