Het Forest Feast Kookboek + Giveaway

21 November 2014

Ik ben al een tijdje hevige fan van Erin Gleeson en haar inspirerende blog The Forest Feast. Toen Erin haar kookboek in het Nederlands verscheen ben ik meteen naar de boekhandel gespurt om het te kopen. Geef toe, wie kan er nu zo’n prachtig kookboek laten liggen?

Fotor111012477Erin Gleeson is in de eerste plaats fotografe & kunstenares en dat merk je. Op haar blog en in haar boek combineert ze prachtige foto’s met aquarelle tekeningen en leuke typografie. Dit leidt steevast tot een wondermooi resultaat dat telkenmale de sfeer van haar “cabin in the woods” perfect evoqueert.

The Forest Feast BlogErin lijkt me ook gewoon een heel toffe madam. In haar boek vertelt ze dat ze na haar studies kunst & fotografie op haar eentje naar New York trok.  Daar bouwde ze een carrière uit als food fotografe. Very Sex and the City, niet? Samen met haar man kocht  ze een huis in Brooklyn waar ze geregeld vrienden ontvingen om samen lekker te eten en te drinken.  In Het Forest Feast Kookboek vind je dan ook heel wat originele, lekkere en eenvoudige recepten voor als je gasten wil ontvangen.

inhoudDoor een carrièreswitch van haar man verhuisde het koppel naar de westkust. Ze zochten er na de drukte van New York de rust van het buitenleven op en namen hun intrek in een huis midden in de bossen. Van daaruit ontstond The Forest Feast. Erin Gleeson gaat aan de slag met seizoensproducten en laat zich inspireren door de natuur rondom haar. Dit leidt tot eenvoudige en verrassende vegetarische recepten. Ik koos enkele van die recepten en testte ze voor jullie uit.

tarwekorrelsHet eerste recept was warme tarwekorrels met kaas. Natuurlijk weer typisch dat ik er een recept met kaas uitkies :-). Dit gerecht met hartige graankorrels, gekarameliseerde ui en parmezaan is Erin’s vegetarische vervanger voor macaroni met ham en kaas. Het recept is relatief eenvoudig maar wordt daarom niet minder gesmaakt. De zoet knapperige ui is heerlijk bij de parmezaan en de smeuïge graankorrels. Geslaagd herfstgerecht!

RegionMijn vriend mocht het tweede recept uitkiezen. Hij koos voor de taco’s met maïs en bloemkool. Ik roosterde de verrassende combinatie van bloemkool en maïs samen met chilivlokken en knoflookpoeder  in de oven. Vervolgens vulden we warme tortilla’s met dit mengsel en deden er een schepje Griekse yoghurt, feta en sambal oelek bovenop. Echt weinig werk, maar wel smullen! Deze taco’s maak ik zeker nog eens klaar.

chai hot toddyHet derde recept probeerde ik uit na een stevige herfstwandeling. We hadden wel zin in iets pittig en warms en zo kwam ik bij het recept van Chai Hot Toddy terecht. Kruidige Chai thee wordt vermengd met whisky en honing. Daaraan voegen we nog een schijfje sinaasappel toe met wat kruidnagel. Dit laatste had ik niet in huis dus werd het steranijs. Het resultaat was een hartverwarmend drankje, ideaal voor deze gure dagen.

win!De rode draad in Het Forest Feast Kookboek is duidelijk: eenvoudige, vegetarische recepten met een creatieve niet zo alledaagse twist. Goesting gekregen? Awel, dan heb ik goed nieuws! Ik heb namelijk en exemplaar van Het Forest Feast Kookboek te geef! En je hoeft er niet eens veel moeite voor te doen: schrijf je in voor de Goestjes updates & deel deze post op Facebook. Wie weet pikt de onschuldige hand er dinsdag jouw naam uit! Succes 🙂

Het Forest Feast Kookboek, Erin Gleeson. Fontaine Uitgevers, 240 pag., € 24,95. Bestel het boek makkelijk online via deze link, zo heb je het zeker op tijd voor onder de kerstboom!

Misschien vind je dit ook wel leuk?

11 Reacties

  • Wat is jou reactie? Laure 23 November 2014 at 19:01

    Ziet er een leuk kookboek uit! Prachtige foto’s

  • Wat is jou reactie? lifestylepearl 24 November 2014 at 07:52

    Kookboek ziet er erg goed uit!

  • Wat is jou reactie? Joaquim Gyselinck 24 November 2014 at 21:24

    leuk! zou ik graag cadeau willen doen aan m’n vriendin

  • Wat is jou reactie? Quinoa met butternut, mandarijn en kip | Goestjes 25 November 2014 at 06:57

    […] o ja, ik ging jullie zeker ook nog laten weten wie het prachtige kookboek van The Forest Feast gewonnen heeft? Proficiat Reen Simoen & heel veel lees- en kookgenot! Aan zij die deze keer […]

  • Wat is jou reactie? Quinoa met butternut, mandarijn en kip | Goestjes 25 November 2014 at 06:57

    […] o ja, ik ging jullie zeker ook nog laten weten wie het prachtige kookboek van The Forest Feast gewonnen heeft? Proficiat Reen Simoen & heel veel lees- en kookgenot! Aan zij die deze keer […]

  • Wat is jou reactie? Jo's Daughter 25 November 2014 at 12:01

    Mijn zus en haar vriend komen met de Kerst bij ons eten, zijn allebei vegetariër & ik heb geen flauw idee wat ik hun kan voorschotelen tijdens de lunch en het Kerstdiner. Forest Feast lijkt me echt een schitterend boek boordevol inspiratie & ik zou heeeeeeeeel graag kans maken op dit boek!!!

  • Wat is jou reactie? Jo's Daughter 25 November 2014 at 12:01

    Mijn zus en haar vriend komen met de Kerst bij ons eten, zijn allebei vegetariër & ik heb geen flauw idee wat ik hun kan voorschotelen tijdens de lunch en het Kerstdiner. Forest Feast lijkt me echt een schitterend boek boordevol inspiratie & ik zou heeeeeeeeel graag kans maken op dit boek!!!

  • Wat is jou reactie? Pittige ovenschotel met cannellini bonen & chorizo | Goestjes 10 Februari 2015 at 07:19

    […] deze pittige ovenschotel liet ik mij inspireren door het  Forest Feast kookboek. Een van mijn favoriete recepten uit het boek is spicy roasted corn & cauliflower […]

  • Wat is jou reactie? Pittige ovenschotel met cannellini bonen & chorizo | Goestjes 10 Februari 2015 at 07:19

    […] deze pittige ovenschotel liet ik mij inspireren door het  Forest Feast kookboek. Een van mijn favoriete recepten uit het boek is spicy roasted corn & cauliflower […]

  • Wat is jou reactie? Risotto van tarwekorrels met spruitjes & spekjes - Goestjes 5 Februari 2016 at 07:50

    […] dit specifieke recept werd ik geïnspireerd door een van mijn favo kookboeken, namelijk dat van de Forest Feast. Hierin presenteert auteur Erin Gleeson een recept voor tarwekorrels met parmezaan erdoor gemengd, […]

  • Laat een reactie na