tartaar van zalm met rammenas

18 November 2014

Deze tartaar van zalm met rammenas is klaar in een kwartiertje. Het is een perfect licht voorgerecht & en kan ook perfect als hapje dienen (denk maar aan de feestdagen …).

ingredienten tekstGeïnspireerd na bezoekje aan Souvenir wou ik eens met rammenas gaan experimenteren.  Deze vergeten groente was eigenlijk nog nooit eerder mijn keukentje binnengekomen. Ik combineerde de radijsachtige rammenas met groene appel, rauwe zalm en sojasaus: zéér lekker! Met andere woorden: rammenasexperiment geslaagd!

tartaar receptTelkens als ik zalm klaarmaak gebruik ik het dunnere stuk van de filet om tartaar te maken. Dit stuk is niet ideaal om te bakken en is bovendien iets vettiger. Maar net door zijn ietwat smeuïgere textuur is zo’n dun stukje wél ideaal om rauw op te eten. Dus vanaf nu hou je de mooie dikke stukken om te bakken en maak je van de rest tartaar 🙂

smakelijkHet handige is dat je dit hapje  vooraf kan klaarmaken. Werk je gerechtje af met een schijfje rammenas, mooi toch?

 

Misschien vind je dit ook wel leuk?

2 Reacties

  • Wat is jou reactie? Sashimi lunchbox met zalm en avocado | Goestjes 16 December 2014 at 07:18

    […] zorgt dat je een mooi stuk zalm hebt. Verwijder de dunnere zijkanten van de filet, daar kan je tartaar van maken. Meestal snijd ik de filet vervolgens doormidden om er dan met een goed mes plakjes […]

  • Wat is jou reactie? Amuse met makreel, avocadocrème en frisse citrusyoghurt | Goestjes 23 Januari 2015 at 07:10

    […] gebruik ik het geregeld in slaatjes voor een extra zuurzoete toets of als smaakmaker bij tartaar van zalm, ceviche of sashimi. Je kan er bijvoorbeeld ook fijngesneden groentjes zoals radijs, rammenas of […]

  • Laat een reactie na