Nectarine // Kerstomaat

16 September 2014

De zoet-zure smaak van kerstomaatjes gecombineerd met nectarine en pittige rode ui.
ingredienten bisLittle gem is de kleinere versie van de klassieke Romeinse sla. Ik gebruik het heel graag in slaatjes met fruit omdat little gem net iets zoeter is dan andere slasoorten. Je kan hem echter altijd vervangen door Romeinse sla of  je kan zelfs ook gewone ijsbergsla in de plaats nemen.

recept nectarine

Ik gebruik heel veel kerstomaatjes in mijn gerechten. Zowel koud als warm geven ze meteen heel veel smaak. Bovendien kunnen ze ook perfect dienen als eenvoudig aperitiefhapje of zelfs als tussendoortje. Ik zorg dan ook dat ik er altijd in huis heb.

heerlijk

De roze peperbolletjes zorgen voor wat extra pit. Strikt genomen is dit geen peper maar zijn het gewoon gedroogde besjes. Vandaar dus hun kleur en hun iets zoetere pepersmaak. Perfect bij deze combi. Geniet ervan!

Misschien vind je dit ook wel leuk?

1 Reactie

  • Wat is jou reactie? Adresje: Romain Roquette | Goestjes 3 Juli 2015 at 07:03

    […] dan weet ik het ook niet meer! Ideaal dus om terug te vallen op enkele Goestjes klassiekers zoals mijn slaatje met nectarine en kerstomaatjes of het slaatje met radijs en Oud Brugge kaas. Maar ik geef het toe, met dit weer heb zelfs ik […]

  • Laat een reactie na