Ceviche van zalm met avocado

9 September 2014

Rauwe zalm gemarineerd in citruszuren, afgewerkt met avocado en rode ui. Speciaal voor de fans van rauwe vis en de Zuid-Amerikaanse keuken!

benodigdheden ceviche

Ceviche mag dan nogal zwaar klinken, het is eigenlijk een eenvoudige bereiding waarbij rauwe vis wordt gemarineerd in citruszuren. Het wordt vooral veel gegeten in de kuststreken van Zuid-Amerika.

cevicherecept nl

Hou je echt van rauwe vis? Laat dan niet te lang marineren. De citruszuren zorgen ervoor dat de rauwe zalm gaat garen. Dus hoe langer je laat marineren, hoe minder rauw de zalm.

ceviche 4

Je kan hiervan ook een kleinere portie maken en die over aperitiefglaasjes verdelen, zo heb je een fris zomerse amuse. Smakelijk!

Misschien vind je dit ook wel leuk?

1 Reactie

  • Wat is jou reactie? Amuse met makreel, avocadocrème en frisse citrusyoghurt | Goestjes 23 Januari 2015 at 07:10

    […] ik het geregeld in slaatjes voor een extra zuurzoete toets of als smaakmaker bij tartaar van zalm, ceviche of sashimi. Je kan er bijvoorbeeld ook fijngesneden groentjes zoals radijs, rammenas of wortel in […]

  • Laat een reactie na